23 September 2011

Tutorial Buat Burung Twitter Terbang Di Blog Korang

1 . Masuk (Login) ke Dashboard Blogger korang.
2 . Dashboard ► Design ► Page Element ► Add a Gadget ► HTML/JavaScript
<script type="text/javascript" src="http://imemovaz.googlecode.com/files/tripleflap.js"></script>
<script type="text/javascript">
var birdSprite="http://4.bp.blogspot.com/_9B1yqig9iAg/TVKEXsnAUMI/AAAAAAAAAII/o7TYnYBuC6k/s1600/birdsprite.png"; var targetElems=new Array("img","hr","table","td","div","input","textarea","button","select","ul","ol","li","h1","h2","h3","h4","p","code","object","a","b","strong","span"); var twitterAccount = "http://twitter.com/aisyahfarzana";var tweetThisText = "Twitter - xversailezhttp://aisyahfarzana-manje.blogspot.com/";tripleflapInit();
</script>

Pink ► Gambar burung twitter korang . Kalau nak tukar gambar lain boleh tengok gambar bawah ni.
Merah ► Gantikan dengan name twitter korang .
Biru ► Gantikan dengan url blog korang .



https://lh5.googleusercontent.com/-EnXkKay4ZWE/TlUem7_IG5I/AAAAAAAAAOk/rfRBs4panss/s800/MonozCore.blogspot.com_BatTwitter.png

https://lh5.googleusercontent.com/-FuWkS1def0c/TlZ7Api4tjI/AAAAAAAAAQg/3RFLnfqHpiE/s800/MonozCore.blogspot.com_Dragon_Twitter.png
 
https://lh6.googleusercontent.com/-OG97ysrMZHc/TlZ1Agdp08I/AAAAAAAAAQY/0GbYuQmaFDM/s800/MonozCore.blogspot.com_DBZ_Twitter.png
http://2.bp.blogspot.com/-PGcQ6WBgfRc/TZrb4bGkJFI/AAAAAAAAAJc/sjuTzeUNciM/s1600/birdsprite3.png
http://4.bp.blogspot.com/_9B1yqig9iAg/TVKEXsnAUMI/AAAAAAAAAII/o7TYnYBuC6k/s1600/birdsprite.png
 
https://lh6.googleusercontent.com/-hWgSLV-IZFE/TlU7h7lt9SI/AAAAAAAAAOw/DsMxhHAdeIU/s800/MonozCore.blogspot.com_SantaBirdTwitter.png
 
http://2.bp.blogspot.com/-aYn7gDUrA50/TZTNFhT6INI/AAAAAAAAAWk/RJZyVKjLXIU/s1600/green.png
 
http://3.bp.blogspot.com/-rACdArBSvf4/TZTNzX8CzEI/AAAAAAAAAWo/TMyO1xnL71U/s200/blue.png
 
http://1.bp.blogspot.com/-NSycBLY8vjw/TZTPC2xFd9I/AAAAAAAAAWs/uJtGe9R8vFs/s200/pink.png
http://4.bp.blogspot.com/-wBxVv0pnUXk/TZTPaPQnLlI/AAAAAAAAAWw/mG0WP4R0fUs/s200/purple.png
 
http://i1013.photobucket.com/albums/af252/sleman234/red.png
 
http://i1013.photobucket.com/albums/af252/sleman234/Blue.png
 
http://i1013.photobucket.com/albums/af252/sleman234/brown.png
http://i1013.photobucket.com/albums/af252/sleman234/black.png
http://i1013.photobucket.com/albums/af252/sleman234/yellow.png
http://i1013.photobucket.com/albums/af252/sleman234/white.png 
 
http://3.bp.blogspot.com/-1dG05Y_qH3g/Tkq6eVlW5XI/AAAAAAAAAKY/HNy-cLcFGgc/s1600/StarScream.png
Ok Aisyah rasa dah cukup :D . Untuk warna yang lain mungkin korang boleh edit sendiri gune Photoshop atau Photoscape.

18 September 2011

Icon Kucing Part 2

:face74:Korang ambik je icon yang Aisyah bagi ni . Icon Kucing yang comel untuk korang kat bawah ni .....background-attachment:fixed;


:angry::flower::bye::sleep::smoke::wink::look::reading::hot::cry::dizzy::sleepy::err::pompom::phonehappy::what::laugh:

Kalau suke tekan like yeh......

17 September 2011

Esok sekolah

:face58: Tak bes la esok dah la sekolah . Malas betul la nak sekolah esokpucca_love_12:v: Aisyah da la ade kerje sekolah Bahasa Melatu dengan Matematik . Matematik dah la susah pulak tu tapi bagi Aisyah senang je:face44::w::v: Aisyah sebenarnye malas nak buat kerje sekolah :11:. Aisyah nak buat kerja sekolah malam nanti lah . Aisyah tak suke ade kerje sekolah yang banyak . Rase nak cuti esok . :131:Mase sangat cepat kan :26:. Cuti macam cepat je kan . Rase nak cuti lagi la . Walaupun cuti sebulan mase bulan 12 :80: rase macam mase tu cepat sangat . Masa itu emas . Cikgu Aisyah yang kate mase itu emas .

Tutorial Letak Divider Di Dibawah Setiap Post

1 . Dashboard > Design > Edit Html
2 . Tekan Ctrl + f dan cari code bawah ini : 
.post {
3 . Da jumpe code tadi .post { . Dekat bawah code .post { korang akan nampak code bawah ni :
margin: 0 0 1.5em;
padding-bottom: 1.5em;
{
4 . Delete code atas tu dan pastekan code bawah ni di bawah code .post { tadi :
background: url(Image URL);
background-repeat: no-repeat;
background-position: bottom center;
margin:.5em 0 1.5em;
padding-bottom:5.5em;
5 . Yang tulisan warne merah tu URL gambar divider korang . :99: >>Glitter Graphics Divider<<

6 . Dasiap save:119:

Kucing Aisyah

Aisyah ade bele tige ekor kucing :78: namenye :panda: :
863287d81fb051ea1973530885a469fa Yang-yang :78:
d408702d44383ed4394ce8a19356b435 Garfield  :78:
4199061f501eca26b90b5269a52bb4f5 Manje  :78:
blogger-emoticon.blogspot.comTentang Kucing Aisyah kesatu namenye Yang-yang
863287d81fb051ea1973530885a469fa Yang-yang :133: Yang-yang kucing :91: yang pertame Aisyah bele . Yang-yang die tak suke duduk dalam rumah . Yang-yang suke duduk kat luar . Kalau die boring:face10: duk kat luar die mintak masuk rumah Aisyah . Die cakap "meow-meow" . Yang-yang kucing :73: siam . Yang-yang tak suke kepade 2 ekor kucing yang Aisyah bele namenye Garfield dan Manje . Sebab Garfield dan Manje :73: selalu kacau Yang-yang . Yang-yang tu kucing :91: betina .  Yang-yang tu bukan adik-beradik dengan Garfield dan Manje .
blogger-emoticon.blogspot.comTentang Kucing Aisyah kedue namenye Garfield
d408702d44383ed4394ce8a19356b435 Garfield :133: Aisyah suke kucing :91: Aisyah yang gambar atas tu . Name kucing:91: yang gambar atas tu namenye Garfield . Garfield :91: suke makan :45:. Garfield badan die gemok sebab kuat makan . Garfield tak suke kene pegang:116: dengan orang :27:. Garfield bulu lebat :127: sebab tu la Aisyah suke pegang Garfield tapi Garfield tak suke kene pegang:116: dengan orang :27:. Garfield kucing :91: parsi . Garfield jantan . Garfield adik-beradik dengan Manje .
blogger-emoticon.blogspot.com Tentang Kucing Aisyah ketige namenye Manje
4199061f501eca26b90b5269a52bb4f5 Manje :133: Manje kucing betina :c:. Manje kucing spesis kucing parsi . Aisyah suke kucing ketige Aisyah namenye Manje . Aisyah suke Manje sebab dia kucing yang paling manje . Setiap kali Aisyah bangun dari tidur dia suruh Aisyah pegangdia:78:. Manje dia tidur menyorok kat mane-mane:120:. . Manje adik-beradik dengan Garfield .